Nyckelfärdigt hus med totalentreprenad

Lion Home hjälper dig ända fram till att du flyttar in med kylskåp på plats och solpaner som redan producerar el. Vi ritar gärna ditt drömhus som plus-energi-hus för att eliminera uppvärmningskostnader och hushållsel

Hur ser din tomtsituation ut?

Vi försöker erbjuda så många olika vägar fram till rätt läge och rätt budget som möjligt

Du har tomt

Kanonbra! Dags att lägga fokus på huset!

Vi hjälper dig med projektet fram tills du flyttar in nyckelfärdigt. 

Du köper tomt av någon

Kanonbra! Dags att lägga fokus på huset, men om du behöver hjälp med att stycka av tomt eller undersökningar så hjälper vi dig.

Vi tar vid där du befinner dig och hjälper dig med projektet fram tills du flyttar in nyckelfärdigt. 

Du köper tomt av oss

Lion Home tillgängliggör tomter åt dig som söker mark.

Vi anskaffar löpande mark för att kunna möta önskemål.

Om vi inte har det du söker hjälper vi dig hitta marken.

Du hyr mark av oss och väljer senare om du köper loss marken

Du kan hyra mark av oss på mycket långa kontrakt och spara stora belopp. 

Förfarandet var vanligt förr och idag bor ca 70 000 villor på arrenderad mark i storstäder och fler på landsbygden.


Förenklad process

Att bygga hus innebär mängder med små detaljer att tänka på. För dig som väljer nyckelfärdigt blir det så enkelt som det går. Beställ vår katalog för att se processens ca 30 steg.

1 Välj hus eller låt rita hus 

Vi har inte säljare utan en arkitekt hjälper er direkt välja drömboende, minska kostnader och välja rätt för er.


2 Besök fabrik och tomt

Medan vi väntar på bygglov genomförs planeringsmöten på tomten . Om ni vill kan vi ordna guidning i husfabriken.

3 Dags att välja inredning

Du vet tidigt hur ditt kök ser ut, men nu är det dags att välja detaljer i kök, badrum, golv, färg på väggar och annat roligt. Vi hjälper er. 

4 Byggnation och flytt

När huset påbörjas är marken redan förberedd. Ofta är husets stommar på plats redan första dagen och efter en kort tid är allt från golvvärme till kylskåp på plats. Inflyttning närmar sig.


Kvalitetsleverantörer

Lion Home bygger inte bara hus till dig som köper hus utan även egna hus som hyrs ut. Därför arbetar vi bara med kvalitetsprodukter med lång livslängd får starka leverantörer med lång garanti.
Vi vill att du skall kunna ha flera leverantörer i varje segment att välja mellan. Den standard som ingår är hög och mot extra tillval går det mesta att ordna. Kontakta oss så berättar vi mer.  


Lion Home - En partner som hjälper dig få din budget att räcka längre... 


Att bygga hus med Lion Home har både synliga och dolda fördelar. Vårt förhållningssätt att inte fråga vad du har råd med utan utgå från vad du skulle vilja landa på, är unikt. Vi vill hjälpa dig finna både mark och skapa ett drömhus som passar både drömmar och budget.
Det gör att kostnader för byggnation, tomt och drift oftast blir lägre än vad någon först tänkt.
Att bo i ett hus som större delen av året tillverkar mer el än vad som går åt till uppvärmning, hushållsel och elbil minskar givetvis månadskostnader med tusentals kronor, ofta mycket mer än vad banklån och amortering är på.
Det är inte bara driftskostnaden som är låg för ett passivhus / plushus, utan modern produktionstid sparar hundratusentals kronor på markarbete och hundratals timmar för byggpersonal.
De flesta vill äga sin egen tomt, men i den mån du vill minimera huslån eller få råd med ett större hus så finns möjligheten att hyra mark i stället för att köpa mark.
Den som väljer Lion Home kan ibland minska totala kostnaden för att få ett nyckelfärdigt hus på plats så mycket att de får en helt annan lägre budget än de först tänkt sig.
Låt oss därför gärna utmana dina tankar om vad som är ett bra pris på ett hus genom att titta på en överslagskalkyl för totalkostnaden avseende både drift och att få ett nyckelfärdigt hus på plats. Om du redan sneglat på något hus hos våra konkurrenter kan du ge oss utmaningen att som om vi kan matcha pris och driftskostnad på ett liknande hus.


Ytterligare ett tips är att riktigt miljövänliga hus ibland kan få bygglov på fler ställen än traditionella svenska trähus. Vi erbjuder exempelvis hus som vi själva kallar för "leave no trace"...


Just nu har vi ca 40 husmodeller vi inte hunnit publicera på hemsidan - Fler lanseras löpande

Rita eget hus
Vanliga frågor


Totalentreprenad

 Du skriver ett kontrakt, och det tas ett totalansvar för hela byggprocessen. Du får en personlig projektledare


Försäkringar

I totalentreprenad ingår alla försäkringar du behöver. Ett färdigställandeskydd tryggar dig om något skulle hindra oss från att slutföra arbetet. En 10-årig nybyggnadsförsäkring täcker byggrealterade skador

 

Säker tillverkning

Ett Lion Home hus byggs i delar inomhus i fabrik.  Väggar och tak monteras sedan på 1 dag. Huset är därmed skyddat för regn samma dag som huset börjar ställas på plats


Slutbesikting

Innan du får nycklarna ska huset besiktigas av en opartisk besiktningsman


Garanti

Efter slutbesiktning har du 6 månader på dig att upptäcka fel att reklamera. Du har två år på dig att tillkalla garantibesiktning. Många delar av huset har upp mot 30 års garanti, bland annat solpaneler och fasad.


Värmesystem

Även passivhus och plushus har värmepanna. Vi använder välkända NIBE


Radon

Ett Lion Home hus har skydd mot radon och passar därför att bygga på fler ställen, exempelvis på berg


Driftskostnader el

Lion Homes hus har branschledande bra energivärden som tål att jämföras. Vi strävar alltid efter att ditt hus ska producera mer el än vad som behövs för uppvärmning, normal hushållsel och elbil, utspritt över ett år.  Driftskostnaden i el för uppvärmning och hushåll kan därmed bli 0 kr. Vi installerar batteri som tillval så att du själv kan optimera din elförbrukning/försäljning av el och därmed lättare tjäna pengar på elproduktionen.

Med dagens priser kan vi anta att du sparar kring 400 000 kr på 10 års tid jämfört med ett standardhus. Normalt räknas standardvillan förbruka ca 20 000 kWh varav 2/3 är uppvärmning och de flesta kalkyler räknar med 1,50 kr/kWh, vilket är en prisnivå i underkant mot vad vi blivit vana vid under senare år. Besparingen är därför kanske högre 


Underhåll

Underhållsfri rappad fasad är standard. Många väljer underhållsfria paneler med träutseende. Du kan välja de fasadfärger du önskar. Det är svårt att hitta ett mer driftsäkert och underhållsfritt hus. Om du verkligen vill ha äkta trä och måla med jämna mellanrum ordnar vi det. 


Vedkamin

Vedkamin går att installera i hus. Då husen är energieffektiva blir det lätt varmt varvid kamin endast bör ses som trivsel. 


Bergvärme

Bergvärme tycker de flesta är helt onödigt till ett hus som redan utan bergvärme kan ses som ett passivhus eller ett plusenergihus


Leverantörer

Utrustningen kommer från kvalitetsleverantörer likt Ballingslöv, NIBE, Contura och ASSA ABLOY. Vi har flertalet leverantörer inom de flesta segment för att våra kunder skall kunna välja det som passar dem


Kontakt

Kundtjänst hjälper dig komma i kontakt med rätt person
Namn Mobiltelefon E-post
Ärende
Matcha offert på hus
Rita eget hus
Husmodeller - Hjälp mig välja
Jag söker tomtmark att bygga hus på
Jag är markägare och vill prata markfrågor
Plus-energi-hus och teknik - Vill veta mer
Totalentreprenad - Vill veta mer
Kommun - Pågående bygglovsärenden
Övrigt
Meddelande Skicka in